Naardense vaardagen 5 t/m 12 september

Over dit evenement

Categorie
Externe activiteiten
Datum en tijd
5 sep. 2020 00:00 - 13 sep. 2022 00:00
Locatie
Naarden-Vesting

Organisator: Vereniging Vestingstad Naarden https://verenigingvestingstad.nl/naardense-vaardagen/

Datum:  5 - 12 september 2022

Locatie: Naarden-Vesting

 

Met deze activiteit wil de Vereniging Vestingstad Naarden een extra dimensie geven aan Open Monumentendag en de aandacht gevestigd houden op de realisatie van een Historische Haven in de Nieuwe Haven van de Vesting Naarden. Bovendien is de vaartocht door de Naardense Trekvaart uniek om mee te maken. Net zoals het liggen binnen de vesting naast het Arsenaal.

Programma:

5, 7 en 9 september
Aanvaardagen op maandag 5, woensdag 7 en vrijdag 9 september. Verzamelen bij de Keetpoortsluis te Muiden. Tijden en dagen in overleg met Theo Kok.
Vanaf de sluis wordt belangstellenden de gelegenheid geboden om mee te varen naar Naarden-Vesting.

10 en 11 september
Zaterdagmiddag en de zondag (Open Monumentendag) zijn de schepen te bewonderen in de Nieuwe Haven. Op zondag zal om 14.00 uur de admiraal de schepen inspecteren en de schippers zullen hem groeten.
Op zondag (Open Monumentendag) worden weer een aantal nautische ambachten gedemonstreerd en zal de palingroker weer voor de inwendige mens zorgen. Het shantykoor Het Ruime Sop zal met hun zeemansliederen en smartlappen het water en vele harten in beweging krijgen. Veldsmeden demonstreren op open vuren hoe metaal in allerlei vormen gesmeed kan worden en aan een rijdende kraam (scooter) kan koffie gedronken worden. Schippers tonen met trots het uiterlijk, doch op verzoek ook het innerlijk van hun schepen.

12 september
Op maandag is de officiële afvaart van de schepen om 10.00 in de Nieuwe Haven. Ook op die tocht zijn opstappers na aanmelding welkom.

 

Deelname is gratis, inclusief overnachtingen, elektriciteit wordt geregeld. Een fantastisch natuurgebied is op fietsafstand. Een kleine supermarkt is op loopafstand. Let op: er is een beperkt aantal ligplaatsen dus op=op.

Aanmelden bij: Theo S. Kok 06-27046101