Lekko dagen SSRP te wijk bij Duurstede

Over dit evenement

Categorie
Externe evenementen
Datum en tijd
22 sep. 2023 12:00 - 25 sep. 2023 12:00
Locatie
Wijk bij Duurstede

Lekko dagen SSRP te wijk bij Duurstede

Uitnodiging Lekkodagen 2023

Beste schippers,

Na een hele gezellige maar deels verregende editie in 2022, gaan we dit jaar weer gewoon voor een volledig droge en nog gezelligere editie. Het organisatieteam van de Lekkodagen nodigt u daarom van harte uit voor deelname aan dit mooie maritieme evenement in Wijk bij Duurstede voor schepen met een historisch karakter.

De Lekkodagen worden ieder jaar gehouden in het laatste weekend van september. Dit jaar van vrijdagmiddag 22 september 12.00 uur tot maandagmiddag 25 september 12.00 uur zal de Wijkse Stadshaven weer vol liggen met mooie oude schepen.

Wij zijn nog druk bezig met het maken van het programma maar het zal uiteraard grotendeels lijken op het oude vertrouwde programma wat jullie van ons gewend zijn. We proberen samen met Scouting groep SeaLions een onderdeel toe te voegen met de naam "Roeien tegen de bierkaai". Heb je een beetje fantasie dan kun je wel raden wat we gaan doen (en dan kun je ook alvast gaan trainen). Verder gaan we proberen voor de vroegkomers op donderdagavond een kleine pre-party te organiseren. Natuurlijk zal op vrijdagavond ons traditionele schippersmaal worden georganiseerd, over de editie van vorig jaar wordt nu nog steeds nagepraat.

Inmiddels hebben we al een toezegging ontvangen van 2 prachtschepen voor deelname aan de Lekkodagen. Rijkswaterstaat zal haar directievaartuig de RWS-I naar Wijk varen en defensie komt met duikvaartuig de Argus A852 naar onze haven.

Beschikt u ook over een schip met een historisch karakter, meldt u zich dan aan. Doe dit op tijd, dan bent u zeker van een ligplaats!

Inschrijven:

Inschrijven kan op onze website: www.lekkodagen.nl/registreren of via email: info@lekkodagen.nl.

Vul op het invulformulier onderstaande gegevens in:

  • scheepsnaam
  • afmeting en type schip
  • contact gegevens
  • aantal personen voor deelname aan de schippersmaaltijd
  • of u mee zou willen varen met de verlichte avondvaart
  • of u in het bezit bent van een diploma Bedrijfshulpverlening (BHV)
  • of u goedgekeurde brandblussers aan boord heeft en zo ja, hoeveel
  • vergeet verder niet een actuele digitale foto toe te voegen

Kosten:

Deelname aan het evenement is gratis. De eigen bijdrage voor de schippersmaaltijd op vrijdagavond bedraagt €15,00 per persoon (voor een hoofdgerecht, een toetje en een lekker Wijks borreltje).

Arriveert u eerder of vertrekt u later dan de genoemde tijden, dan zal er liggeld worden berekend. Voor een schip tot 10 meter; €10,- per nacht, voor een schip van 15 tot 20 meter; €15,- per nacht, voor schepen boven de 20 meter; €20 per nacht. Voor elektra betaald u een toeslag

Betalen:

Wanneer u deelneemt aan het schippersmaal kunt u op vrijdagmiddag bij aankomst betalen bij de inschrijftafel van de organisatie, u ontvangt een betaalbewijs voor de maaltijd die u later bij de catering in kunt leveren. Verder ontvangen alle deelnemers een leuke goodiebag met daarin sowieso een Lekko-shirt. Dit jaar hebben we weer extra shirts welke voor €10,- per stuk gekocht kunnen worden

Veiligheid in de haven:

Veiligheid aan boord en in de haven is erg belangrijk. In overleg met de brandweer en de gemeente wordt hier veel aandacht aan besteed tijdens de Lekkodagen. Er is een calamiteitenplan en de brandweer zal de haven schouwen tijdens het evenement om de risico's te inventariseren en zo klein mogelijk te houden

Meer informatie:

Op www.lekkodagen.nl vindt u meer informatie en kunt u de deelnemerslijst volgen.

We verheugen ons op uw komst en horen graag van u.

Met vriendelijke groeten,

Organisatie Lekkodagen

Onze sponsoren