Nieuws

SKVR  - midden - voorjaarsweekend - mei 2022

SKVR - midden - voorjaarsweekend - mei 2022

Het voorjaarsweekend van de SKVR-VSRP regio-Noord zal in het teken staan van het Skûtsjesilen, kunst, cultuur en natuur. Het elkaar ontmoeten staat centraal.

Skûtsjesile is myn nocht, lavearje en soms foar de wyn.

Mei myn Skûtsje en myn wiif en it helmhout sa tusken ύs yn…………

waar wij met z’n allen ook op onze schepen zo gelukkig van worden. Dit is wat ons bindt.

Graag nodigen wij u uit voor deelname aan het voorjaarsweekend op vrijdag, zaterdag en zondag, 27, 28 en 29 mei 2022.

 

Programma:

  • Vrijdagmiddag aankomst en ligplaats kiezen in Grou. De plek is nog niet bekend. De wedstrijdenreeks van het Skûtsjesilen begint op vrijdagavond 29 juli in Grou met de opening en de loting voor de walstart op de Veenhoop en in Eernewoude. Op deze zelfde plek starten wij ons Voorjaarsweekend.
  • Zaterdag in de loop van de ochtend vertrek naar Eernewoude. Deelnemers die er op vrijdag nog niet kunnen zijn, kunnen nu aansluiten. Op de motor en/of onder zeil varen we naar onze aanlegplaats bij Watersport en Outdoor bedrijf Annage aan It Wiid in Eernewoude. Om 15.00 uur worden we in het vernieuwde Skûtsjemuseum verwacht voor een rondgang, kennismaking met een authentiek skûtsje, het snuffelen in de bibliotheek en het luisteren naar anekdotes rond Myn skip.

Daarna hebben we een barbecue of buffet in de prachtige tuin of in de serre van Annage.

  • Zondag gaan we op de koffie/thee bij Anje in Galerie Koopmans en Meubelmakerij Wester naast het Skûtsjemuseum. Hier kunnen we genieten van de prachtige schilderijen van Gosse Koopmans en z’n vader Klaas Koopmans van o.m. het Friese landschap en het Wad en het bewerken van hout door Gjalt en Hindrik Wester. De nadruk ligt op de verbinding van de kunst, het ambacht en de natuur.
  • Rond 12.30 uur komen we weer samen in de tuin van “Annage” voor de afsluiting van dit voorjaarsweekend

 

Informatie: Kunt vinden op de website van het museum, Annage, Galerie Koopmans en Meubelmakerij Wester.

Myn Skip;

Voorstellingen hebben plaatsgevonden in september 2018 en gingen over hard werken en genieten, over lijden en liefde, over stoer en kwetsbaar, over winnen en verliezen. Maar vooral ook verhalen rondom het skûtsje, van werkschip naar woonschip, van werkpaard naar renpaard.

Verhalenverteller Age Veldboom nam het publiek op onnavolgbare wijze mee in de wereld van het skûtsje, die hij als geen ander kent.

 

De kosten zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Deze worden tijdig aan de deelnemers bekend gemaakt.

Opgeven: jandejong727@gmail.com

De deelname aan het Voorjaarsweekend in het afgelopen jaar was overweldigend. Genoten is er van het programma en er was veel plezier en gezelligheid in het onderlinge contact. Ook nu weer hopen wij op een gezellig samenzijn met vele deelnemers.

Met een hartelijke groet,

Jikke en Jan de Jong, organisatie Voorjaarsweekend Regio-Noor

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen